Cu putin timp in urma, 29 de crestini in Egipt au fost ucisi cu sange rece de catre teroristi. Alti 42 au fost raniti. Mergeau sa se roage la o manastire. Stirea aceasta a circulat vreo 2-3 zile, dupa a fost uitata de mare parte dintre noi. In schimb despre tragediile din Londra inca se vorbeste, se plange, se cauta tot felul de solutii si se vine cu un munte de detalii. Nu spun ca e rau, ceea ce vreau sa scot in evidenta este cum, media si aproape intreaga lume nu este interesata deloc de cat de mult sufera crestinii din anumite parti ale lumii.

Iata ceea ce probabil nu s-a spus despre asasinarea crestinilor din Egipt. Grupul de crestini ( parinti, bunici, copii) calatoreau in doua autobuze spre o manastire pentru a se ruga. Aproape de orasul Minya au fost opriti de teroristi. Dupa ce vehiculele au fost incercuite de teroristi, pasagerii unuia din autobuze au fost siliti sa iasa din autobuz, unul cate unul. Fiecare cum ajungea la usa, era intrebat daca este musulman. Niciunul nu era. Fiecaruia i s-a dat sansa sa renunte la Hristos si sa se converteasca la islam.

Cum fiecare pasager a marturisit pe Hristos si a refuzat sa se converteasca, unul cate unul a fost tarat cativa metri deoparte si impuscat in cap sau i s-a taiat gatul. Unul cate unul, 19 adulti si 10 copii au trebuit sa aleaga, sa devina musulmani sau sa moara. Au fost omorati. Dupa aceea, teroristii au deschis focul spre celalalt autobuz ranind 42 de persoane, dupa care au fugit.

De ce tragediile precum cea din Londra ne atrag atentia sau ni se par mai importante decat tragedia din Egipt? Sau alte tragedii din Europa si America, dar nu tragediile din Africa sau Asia, in care sunt implicati crestini. 

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.