Charles Haddon Spurgeon

O femeie bătrână se găsea într-o căruţă, ai cărei cai o luaseră la fugă şi astfel femeia ajunsese într-o mare primejdie; dar a fost scăpată. Cineva a întrebat-o cum se simţea când îşi luaseră caii vânt. Ea a răspuns: „Nu ştiu bine cum mă simţeam. Mai întâi m-am încrezut în purtarea de grijă a lui Dumnezeu; când însă s-au rupt şleaurile, mi s-a dus orice nădejde.” Aşa facem şi noi: ne încredem în Dumnezeu atâta vreme cât „ne ţine cureaua”, cum se spune, adică atâta vreme cât avem veniturile noastre regulate.

„Da”, zicea cineva. „Este uşor să te încrezi în Dumnezeu când ai bani în mână.” Eu am susţinut tocmai dimpotrivă: dacă ne încredem în ceva care se vede, atunci unde mai este loc pentru credinţă? Nu; credinţa nu este lucru uşor când toate ne merg bine. Este mai uşor să crezi când izvoarele văzute ne părăsesc. Da, atunci trebuie să credem; nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să credem. Celui ce are o credinţă tare îi este chiar mai uşor să creadă atunci când de nicăieri nu vede nici un ajutor, decât în alte timpuri, tocmai aşa cum este mai uşor să înoţi într-o apă adâncă decât să te afli într-o apă mică, unde te încurci în plantele de sub apă. Cu cât este mai puţin de văzut pentru ochi, cu atât este mai mult loc pentru credinţă. Fireşte, acesta este un timp de încercare, dar şi de biruinţă şi de întărire.

Fără îndoială, Cel Rău îţi şopteşte: „Ce vei face dacă încetează plăţile?” Dar el nu cutează decât să şoptească, pentru că, după experienţa mea de ani de zile, în ceea ce priveşte bunătatea lui Dumnezeu, chiar diavolul nu are cutezanţa să fie prea stăruitor în şoaptele lui. „Domnul îngrijeşte de mine” este o făgăduinţă limpede, aşa că, mângâiat, pot să zic: „Înapoia mea, Satano!”

Charles Haddon Spurgeon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.