Multă teorie, practică deloc. Din păcate aşa poate fi caracterizată trăirea multor creştini. Şi această ”boală” se răspândeşte tot mai mult prin biserici, indiferent de confesiune. Dacă mai demult credincioşii ştiau mai puţin dar trăiau ceea ce declarau, acum se declară multe, in schimb nu se trăieşte. Majoritatea iau din Biblie doar versetele care le plac, şi le folosesc pentru a se încuraja unii pe alţii, indiferent de trăire, şi lasă la o parte avertizările din Scripturi şi orice alte versete care îi deranjează.

De multe ori observ şi la locul de muncă că anumiţi creştini care duminica după amvon vorbesc despre dragoste, corectitudine, nu dovedesc că trăiesc ceea ce declară în timpul săptămânii. Este deja o obişnuinţă pentru ei, e ceva natural ca să poarte mai multe māsti. Duminica pocăiți, in timpul săptămânii cealaltă extremă.

Mă rog ca Domnul să vindece adunările de acest cameleonism, fariseism şi făţărnicie de care dau dovadă mulţi dintre cei ce îşi spun crestini. Şi totodată, mă rog ca Domnul să ne ajute ca să punem în practică ceea ce învăţăm din Scripturi, nu doar să ne mulţumim să ştim.

2 Petru, 1:5 – De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa;

2 Petru, 1:6 – cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;

2 Petru, 1:7 – cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.

2 Petru, 1:8 – Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos.

2 Petru, 1:9 – Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închişi şi a uitat că a fost curăţat de vechile lui păcate.

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.