download

„Se vor ridica pe aripi ca vulturii.” Ca o săgeată ţâşnită din arc, aşa se înalţă pasărea măiastră în cele mai de sus înălţimi şi acolo respiră aerul curat. Tot aşa se pot înălţa şi credincioşii, prin puterea Duhului, în apropierea lui Dumnezeu, unde respiră un aer în care nu pot să pătrundă păcatele şi grijile. De acolo, în credinţă veselă, vedem toate cele pământeşti mult înapoia noastră şi nu le mai judecăm din punct de vedere pământesc, ci ceresc. O, cât de mici ajung, în astfel de înălţări ale sufletului, toate grijile pământului!

Pe vulturul care zboară în înălţime nu-l sperie nici furtuna care răscoleşte marea, nici tunetul care cutremură stâncile. Tot aşa, dacă trăim în Dumnezeu, ne ridicăm cu sufletul la El şi înfruntăm grijile trecătoare de pe pământ. Dacă vrem să scăpăm de grijile de pe pământ, trebuie să ne ridicăm deasupra lor şi să trăim în El, unde găsim o odihnă care nu este tulburată niciodată. Noi însă nu ne folosim îndeajuns de aripile noastre. Gândurile noastre nu sunt îndreptate, cum ar trebui să fie, numai la lucrurile de sus, unde se află Domnul Isus Cristos, stând la dreapta lui Dumnezeu. Cât de jalnic ar fi dacă un vultur ar voi să umble încoace şi încolo pe pământ, cum umblă o cloşcă în ţarcul ei închis cu sârmă. Pasărea măiastră îşi are împărăţia deasupra norilor. „Voi nu sunteţi din lume” a zis Domnul Isus. O, de ne-am ridica deasupra acelor lucruri neînsemnate, trecătoare şi văzute şi care ne încurcă totdeauna când trăim sub ele!

Chiar şi creştinii se ocupă adeseori cu lucruri fără însemnătate, sunt apăsaţi de nimicuri şi se bucură de fleacuri.

Sus, în înălţime! Dacă nu poţi să lupţi cu grijile zilnice, ridică-te deasupra lor! Dacă lumea îţi dă târcoale, dacă inima ta doreşte, vrea să se dea prinsă în vraja lumii, suie-te în înălţime, până vei putea să vezi bine înşelăciunea lumii şi să te uiţi de sus la momelile ei. Nu aici pe pământ este partea şi cetatea ta. Să nu te mulţumeşti să rămâi aici; tu nu faci parte din lumea de aici şi, abia când locuieşti în înălţime, la Dumnezeu, găseşti adevăratul tău loc.

Charles Haddon Spurgeon

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.