In iunie au fost foarte multe discutii cu privire la decizia primarului din Venetia, Luigi Brugnaro, de a scoate din scoli anumite carti care promovau homosexualitatea. Printre aceste carti era si cartea scriitoarei italiene Francesca Pardi care se intituleaza: „Piccolo Uovo” („Micul ou”).

In cartea „Piccolo Uovo” („Micul ou”), scriitoarea italiana Francesca Pardi spune povestea unui ou care ajunge in grija unui cuplu de pinguini gay, unor iepuroaice lesbiene care au deja o familie, unei femele de hipopotam care este parinte unic, unui cuplu mixt de caini din rase diferite, dar şi a unui cangur care a adoptat doi pui de urs polar.
Bineinteles ca impotriva acestei masuri adoptate de primar s-au ridicat multe voci din domeniul muzicii si nu numai, printre care si Elton John.

Francesca Pardi i-a trimis papei Francisc un pachet ce a inclus cateva carti pentru copii care abordeaza problematica persoanelor gay, lesbiene, bisexuale şi transgender, publicate de editura cu care colaboreaza, Lo Stampatello. Pachetul a fost însotit si de o scrisoare catre suveranul pontif in care romanciera italiana si-a explicat gestul: „Multe parohii din tara noastra ne murdaresc numele si raspandesc informatii false despre munca noastra, iar acest lucru ne raneşte profund. Ii respectam foarte mult pe catolici. Multi dintre catolici ne respecta la randul lor. De ce nu putem beneficia de sprijinul intregii ierarhii a Bisericii Catolice?”
Scriitoarea a ramas surprinsa cand a primit un raspuns din partea Vaticanului in care era incurajata sa continue in munca ei.

Precizez si ca aceasta scriitoare impreuna cu editura Lo Stampatello lupta pentru a favoriza sensibilizarea copiilor la „noile tipuri de familie” care incep sa apara si sunt diferite de „familia traditionala”.
Unele publicatii italiene considera ca pozitia papei cu privire la comunitatea gay, a familiilor non-traditionale este un semn ca pe viitor aceste comunitati vor primii mai mult sprijin din partea Vaticanului in lupta lor pentru a avea aceleasi drepturi ca familiile traditionale.

Iata, cu cata repeziciune se iau anumite decizii care sunt contrar Sripturii, condamnate de Scriptura si cu siguranta, decizii care sunt uraciuni inaintea lui Dumnezeu. Nu conteaza daca papa sau vreun alt om este de acord cu astfel de uraciuni, Biblia este clara: Dumnezeu este impotriva. Pana nu de mult se promovau astfel de uraciuni mai subtil, mai pe ascuns, insa acum au inceput sa le promoveze intr-un mod agresiv. Ceea ce ma mira este ca majoritatea crestinilor tac, spunand ca nu e treaba lor.

Haideti sa ne trezim si sa luptam pentru Adevar, sa nu luam parte la lucrarile intunericului, ba mai degraba sa le osandim.
(Efe 5:11 [VDC])
şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunerecului, ba încă mai de grabă osîndiţi-le.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.