Filipeni, 1:15 – Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă şi din duh de ceartă; dar alţii, din bunăvoinţă.

Sunt multi cei care afirma ca vor ca prin viata lor Domnul Isus sa fie proslavit. Totusi, a spune ceva e un lucru iar a face e cu totul altceva. La teorie stam destul de bine majoritatea dintre noi, dar la practica suntem falimentari. Am auzit pe multi oameni trambitand despre credinta lor, dar din pacate in viata lor nu am vazut ca traiesc asa cum declara. Este clar ca nu toti cei care afirma ca fac multe lucruri pentru Hristos, chiar o fac pentru El.

De multe ori unii dintre cei care fac vreun bine sau propovaduiesc pe Hristos o fac avand alte interese decat proslavirea Domnului Isus si inaintarea cauzei Lui. Unii urmaresc sa-si faca un nume folosindu-se de Numele lui Hristos, altii doresc sa dovedeasca cuiva ceva, altii nefiind in stare de nimic se folosesc de Numele lui Hristos pentru castig marsav. Unora le place sa fie in centrul atentiei, sunt disperati dupa aceasta si au o portita de a fi in centrul atentiei folosindu-se de Numele Lui Isus. Si voi aminti si pe cei care sunt setosi dupa putere, „scaune”. De-acolo au puterea de a influenta anumite evenimente, pot denigra persoane si isi pot satura „ego-ul”. Setea dupa putere e un pericol care ne paste pe toti, dar cu ajutorul Domnului acest pericol poate fi trecut cu bine.

Cu putin timp in urma frecventam o adunare mica de vreo 20 suflete ( acum sunt si mai putini) pe care am renuntat sa o frecventez tocmai din cauza ca se afirma doar ,ca se cauta ca Hristos sa fie proslavit. In acea adunare, se vorbeste extrem de mult despre dragoste, dar din pacate cand se iese afara nu se traieste dragostea. Nici macar faptul ca sunt diferite grade de rudenie intre unii din ei nu-i impiedica sa se denigreze, sa se minta, sa se barfeasca. Ce rost are atunci vorbaria despre dragoste de duminica? Se vorbeste ca totul se face pentru Isus si nu se cauta „scaunele” dar din pacate de cand s-a deschis bisericuta mai tot timpul se mananca intre ei pentru asta. In fine, nu am dat numele adunarii, am folosit-o doar ca exemplu sa ilustrez starea multor biserici.

Ma intreb ce vor face cei care mare parte din viata lor s-au folosit de Numele Lui Isus pentru interesele lor personale atunci cand vor sta in fata Lui!!!
Dumnezeu sa ne ajute ca tot ce facem sa facem doar pentru cauza Lui, si interesul nostru sa fie sa infaptuim voia Lui!!
Domnul sa ne ajute ca ceea ce declaram sa si traim!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.